tiistai 30. elokuuta 2011

Tomaatti-pinaattikeitto


Ensimmäistä kertaa työmatkani ja tiukan duunirupeaman jälkeen päätin kokata jotain, omassa rakkaassa keittiössäni.
Jostain syystä keitot ovat olleet nyt suosikkiruokia jo jonkin aikaa, päätin siis jatkaa samalla linjalla tänäänkin.
Alepan antimista valmistettu fetalla höystetty tomaatti-pinaattikeitto syntyi vauhdilla.

Syön tätä soppaa nyt ainakin pari päivää ja huomenna voin vaikka halutessani/jaksaessani paahtaa keiton päälle kurpitsansiemeniä.

2 tölkkiä Mutti tomaattimurskaa
n. 3 rkl tomaattipyrettä
200 g helmi tomaatteja
150 g pussi pakastepinaattia
1/2 yksikyntisestä valkosipulista
1 sipuli
1 punainen paprika
1 ruukullinen tuoretta basilikaa
n. 100 g laktoositonta fetaa
loraus avokadoöljyä
mustapippuria
maldon suolaa
muutama tippa vihreää tabascoa
n. 1 tl agave siirappia

Kaadoin tomattimurskat yhdessä pyreen ja pakastepinaatin kanssa kattilaan kiehumaan. Pilkoin joukkoon helmitomaatit, sipulin, valkosipulin ja basilikan. Annoin keittoainesten muhia jonkun hetken ja lisäsin sekaan mausteet ja ihan lopuksi fetan. Surautin keiton tasaiseksi sauvasekoittimella.
Soppa maistui oikein hyvälle ruisleipäpalasen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti