perjantai 21. kesäkuuta 2013

Piknik evästä!

Piknikille valmistui tälläkertaa pari salaattia, tässäpä ohjeet niihin!

Uusiperunasalaatti
- uusia perunoita
- kapriksia
- ruohosipulia
- lehtipersiljaa
- valkosipulisuolakurkkuja
- maldon suolaa
- mustapippuria
- kastikkeeksi: dijon sinappia, kokojyväsinappia, wasabimajoneesia, oliiviöljyä, väkiviinaetikkaa, omenaviinietikkaa, mustapippuria, suolaa )




Retikka-retiisi-pähkinä-salaatti
- n.20 cm pala retikkaa
- nippu retiisejä
- ruohosipulia
- punamangoldia
- oliiviöljyä
- sitruunamehua
- maldon suolaa
- mustapippuria

- manteleita
- pähkinäsekoitusta
- seesaminsiemeniä
- seesamöljyä
- agavesiirappia
- maldon suolaa
- mustapippuria
- pala punaista chiliä

Paloittele retikka, retiisit ja ruohosipuli. Laita ne kulhoon ja purista päälle sitruunamehua, pirskota oliiviöljyä ja mausta pippurilla ja suolalla.
Pilko pähkinät ja mantelit pieniksi ja paahda ne pannulla. Lisää lopuksi joukkoon seesamöljyä, agavesiirappia, chili ja mausteet.
Laita tarjoilukulhon pohjalle punamagoldin lehdet ja sekoita joukkoon retikat, retiisit ja niiden kastike. Lisää lopuksi pähkinäseos ja sekoita. Anna maustua ainakin tunti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti