Söin viime viikolla ravintola Silvopleessa taivaallista omenapiirasta. Siitä inspiroituneena päätin tehdä sen tyylistä kakkua myös kotona.
Kakku oli juuri sopivasti jouluisen makuista ja omenapalat tekivät koostumuksesta tosi kivan.
Nam.
pohja:
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl kuorittuja hasselpähkinöitä
1 dl taateleita
1 rkl maapähkinävoita
ripaus suolaa
1 rkl vettä
täyte:
1 granny smith omena
1 tl kookosöljyä
1 rkl kanelia
1 rkl agave siirappia
1 prk kookosmaitoa ( jääkaappikylmänä, käytä vain kovettunut osa )
1 tl kotimaista luomu hunajaa
aito vaniljajauhetta
2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
Liota mantelit, pähkinät ja taatelit vedessä yön yli tai muutaman tunnin ajan. Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä.
Painele pohja leivinpaperilla vuorattuun pieneen irtopohjavuokaan. Laita vuoka pakkaseen siksi ajaksi kun teet täytteen.
Pilko omena pieniksi paloiksi. Kuullota omenat paistinpannulla kookosrasvan kanssa ja mausta kanelilla ja siirapilla.
Vatkaa kookosmaito vaahdoksi, lisää siihen hunaja, vanilja, kaneli, kardemumma ja omenaseos.
Sekoita ja kaada kermavaahto pohjan päälle ja laita pakkaseen noin tunniksi.
Koristele ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti