Ah, rakastan ramenkeittoja. Miksi ihmeessä teen niitä silti niin harvoin? En tajua. Keitto on ihan parasta flunssaruokaa ja muutenkin kevyttä ja hyvää. Kaipaan Wagamamaa niin. Pääsisinpä pian matkalle jonnekin missä pääsisin syömään sinne...
Mutta sillävälin teen ramenkeittoni itse. Useammin toivottavasti.
Tästä tuli muuten hyvää!
liemi:
2 l kanalientä
0,5 dl soijakastiketta
3 rkl vaaleaa misotahnaa
2 porkkanaa
1 punasipuli
1 tavallinen sipuli
3 valkosipulin kynttä
sitruunaruohoa
1/ sitruunan mehu
pieni pala chiliä
tuoretta inkivääriä maun mukaan
2 yrteillä marinoitua broilerin rintafilettä
sokeriherneitä
paksoita
korianteria
kevätsipulia
noodeleita
Valmista liemi. Pilko kaikki kasvikset ja laita ne liemeen porisemaan tunniksi-pariksi. Paista kana ja kaada kananliemi nesteen joukkoon.
Siivilöi liemi.
Pilko paksoi, kevätsipuli ja laita ne sokeriherneiden, noodeleiden ja kanan kanssa kulhoon valmiiksi. Kaada päälle kuuma liemi ja odota hetki että noodelit valmistuvat.
Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti