keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Synttäribileet pääsiäishumussa






Järjestin pääsiäisenä synttärikemut ja kokkailin ystäväni ja "apukokkini" Jannan kanssa kaikkia ihania herkkuja juhlapöytään.
Olin löytänyt uusia ja vanhoja reseptejä ja ideioita, vaikka aluksi tuntui etten keksi mitään tarjottavaa.

KÄÄRETORTTU

Tämä luotto-ohje löytyi Kotitalous 7 - kirjasta, jota käytän tosiaan edelleen näissä varmoissa, helpoissa ohjeissa apunani. Ihan paras keittokirja, sanon mä!

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

täyte:
2 dl laktoositonta kermaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kookoshiutaleita
omenahilloa ( ohje löytyy blogista, syyskuu )

Uuni 225 C.
Vuoraa pelti leivinpaperilla.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhoseos siivilän läpi joukkoon ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi.
Levitä taikina pellille ja paista noin 7-9 min.
Kumoa levy voipaperille johon on siroteltu sokeria ja kookoshiutaleita.
Poista paistamispaperi ja levitä täytteet.
Kääri torttu niin että saumakohta jää käärön alle.

Koristelin kääretortun tuoreilla mintunlehdillä ja karhunvatukoilla.


MAIDOTON JUUSTOKAKKU

Löysin tämän soijajogurttiin tehdyn juustokakun reseptin Yhteishyvä lehden välissä tulevasta Hyvä Ruoka - lehtisestä ( 2.11 ).
Päätin kokeilla jotain uutta, koska olen tehnyt juustokakkua samalla, varmalla ohjeella jo vuosikaudet.

Pohja:
200g Candy keksejä
3 rkl juoksevaa margariinia

Täyte:
1 prk ( 500g ) Alpro maistamatonta soijajogurttia
2 dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja

Kirsikkahilloa ja karpaloita

Jauha keksit muruiksi ja sekoita joukkoon margariini. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele pohja tiiviisti vuokaan. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 8 min.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Piirakka saa olla uunissa 200 C noin 40 min.
Jäähdytä kakku, aseta tarjolle ja koristele hillolla ja marjoilla.


SOIJA-PANNACOTTA

Siskoni teki tätä soijamaitoon tehtyä pannacottaa isäni 70v brunssille ja ihastuin siihen oitis! Helppo, tosi nopea tehdä ja ihanan raikkaan makuinen.

1 l soijamaitoa
1/2 l soijakermaa
3 dl Multi hyytelösokeria
3 tl vaniljasokeria
1 korkillinen kaakaolikööriä
luumusosetta ( ohje blogissa, syyskuu )

Kaadoin maidon ja kerman kattilaan ja sekoitin joukkoon sokerin. Sekoitin koko ajan ja annoin kiehahtaa ja sitten kiehua noin minuutin. Maustin vaniljasokerilla ja kaakaoliköörillä.
Kaadoin soijamaitoseoksen annoslaseihin ja nostin ne jääkaappiin hyytymään noin 2-3 tunniksi.
Lisäsin päälle vielä luumusoseen ja asetin tarjolle.


IHANAT HEDELMÄT

1/2 hunaja melooni
1/2 cantaloupe melooni
4 kiiwiä
1 päärynä
mansikoita
kourallinen tuoretta basilikaa ja minttua
n. 1/2 dl agave siirappia
1/2 sitruunan mehu
1 limen mehu


TÄYTETYT KANANMUNAT

Tämä täydellisen makuinen herkku syntyi ihan vaan spontaanisti, laittamalla maun mukaan ja fiilispohjalta majoneesin ja munan keltuaisten sekaan vähän sitä sun tätä! Tästä tuli aivan loistavaa! Suosittelen!

14 munaa

n. 150 g kylmäsavulohta
n. 50 g Merenmarja punainen merilevä caviaaria
14 munan keltuaista
majoneesia
tilliä
1 punasipuli
2-3 rkl sitruunan mehua
mustapippuria

Keitin kananmunat lähes koviksi ja poistin keltuaiset.
Hakkasin keltuaiset haarukalla pieneksi, leikkasin lohen pieniksi kuutioiksi ja sekoitin ne majoneesin sekaan. Majoneesia lisäsin aina sen mukaan kun tarvetta tuntui olevan.
Sekoitin joukkoon hakatut tillit, pieneksi leikatun punasipulin, sitruunamehun ja pippuria.
Annoin lohitahnan maustua ja täytin sitten munan puolikkaat seoksella.
Nam! Superhyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti