perjantai 27. heinäkuuta 2012

Suolaista ja makeaa

Yksi suolainen piiras ja toinen makea.

Ostin eilen kaupasta suolaiseen piirakkaan sopivan valmiin pohjan, mutta toisin kävi, se olikin makealle piirakalle sopiva kauramuropohja.
Tein siis molemmat!



Pinaatti-fetapiirakka

pohja:

100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
3 rkl kylmää vettä

täyte:

tuoretta pinaattia
( käytin pinaatit pikaisesti pannulla oliiviöljyssä, lisäsin mustapippuria, suolaa ja sitruunamehua )
1/2 pakettia laktoositonta fetaa
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
4-6 aurinkokuivattua tomaattia
2 pientä sipulia

2 munaa
2 dl laktoositonta maitoa
100 g juustoraastetta
valkopippuria
suolaa
persilja-valkosipulimaustetta

225 C
noin 20 min


Raparperi-mustikkapiirakka

1 pkt kauramurotaikinaa

täyte:

2 raparperin vartta
kookossokeria
kookoshilloa
voita

( käytin raparperit ensin pannulla voin, sokerin ja kookoshillon kanssa )

mustikoita

1 prk laktoositonta creme fraichea
2 munaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

200 C
30-40 min.




2 kommenttia:

  1. Kas täällähän tää ohje nyt onkin! :)
    Mistä saa kookossokeria? Ja mitä se niinku on?

    VastaaPoista
  2. Veera, oon ostanut kookossokeria Anton & Antonista. Se on ruskeaa sokeria, vähän kun intiaanisokeri tai ruokosokeri, mutta ei kovin makeaa vaan sellaista vähän paahdetun makuista. Kannattaa ehdottomasti testata!

    VastaaPoista