Yksi suolainen piiras ja toinen makea.
Ostin eilen kaupasta suolaiseen piirakkaan sopivan valmiin pohjan, mutta toisin kävi, se olikin makealle piirakalle sopiva kauramuropohja.
Tein siis molemmat!
Pinaatti-fetapiirakka
pohja:
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
3 rkl kylmää vettä
täyte:
tuoretta pinaattia
( käytin pinaatit pikaisesti pannulla oliiviöljyssä, lisäsin mustapippuria, suolaa ja sitruunamehua )
1/2 pakettia laktoositonta fetaa
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
4-6 aurinkokuivattua tomaattia
2 pientä sipulia
2 munaa
2 dl laktoositonta maitoa
100 g juustoraastetta
valkopippuria
suolaa
persilja-valkosipulimaustetta
225 C
noin 20 min
Raparperi-mustikkapiirakka
1 pkt kauramurotaikinaa
täyte:
2 raparperin vartta
kookossokeria
kookoshilloa
voita
( käytin raparperit ensin pannulla voin, sokerin ja kookoshillon kanssa )
mustikoita
1 prk laktoositonta creme fraichea
2 munaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 C
30-40 min.
Kas täällähän tää ohje nyt onkin! :)
VastaaPoistaMistä saa kookossokeria? Ja mitä se niinku on?
Veera, oon ostanut kookossokeria Anton & Antonista. Se on ruskeaa sokeria, vähän kun intiaanisokeri tai ruokosokeri, mutta ei kovin makeaa vaan sellaista vähän paahdetun makuista. Kannattaa ehdottomasti testata!
VastaaPoista