Tänään herätettiin henkiin hetkeksi vanha ruokakerho.
Laitoin ruokaa ystävilleni, höpöteltiin, syötiin hyvin, oltiin ähkyjä ja makoiltiin sohvalla, katsotiin telkkaria ja naurettiin.
Parasta!
Samalla kuvattiin Hesariin yksi kiva ruokajuttu, jonka näette loka-marraskuun vaihteessa. Infoan sitten kun se on ajankohtaista :-)
Tarjolla oli siis vanhaa tuttua munakoisovuokaa ja salaattia.
Muistin virkistykseksi tässä vielä resepti uudestaan, ehkä hieman uudistuneena jälleen:
2-3 munakoisoa
suolaa
oliiviöljyä paistamiseen
tomaattikastike:
2 purkkia tomaattimurskaa
3-5 isoa terttutomaattia
1 punainen paprika
1 purkki tomaattipyrettä
2 ruukkua tuoretta basilikaa
3 isoa valkosipulin kynttä
paprikajauhetta
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
ruokosokeria
juustoraastetta ( emmental, parrano ja/tai parmesan )
Siivuta munakoisot ja aseta ne leivinpaperin päälle. Ripottele siivujen päälle reilusti suolaa, molemmille puolille.
Anna munakoisojen "itkeä".
Huuhtele munakoisot viileän veden alla huolellisesti. Kuivaa ne talouspaperiin tai pyyhkeeseen.
Paista siivut kuumalla pannulla, oliiviöljyn kera.
Valmista samaan aikaan tomaattikastike, jotta se ehtii maustua kunnolla.
Laita ainekset kattilaan ja anna hautua tunnin-pari.
Lado vuoan pohjalle munakoisosiivuja reilu kerros. Lisää tomaattikastike ja kerros juustoraastetta. Lisää kerroksia ja laita päällimmäiseksi tomaattikastike ja juustoraaste.
Uuni 175 C, noin 1h.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti