sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Merimiespihvi


Tämä perinteinen uuniruoka on sunnuntairuokien parhaimmistoa.
Valmistelut ei kestä kauan, ruoka kypsyy uunissa hissukseen ja maku senkun paranee seuraavaa päivää kohden.
Laatikkoruoan liemi pääsee seuraavina päivinä keittoliemeksi tai kastikkeen pohjaksi.

n. 1kg perunoita

400g paistijauhelihaa
persiljaa
4 pientä sipulia
2 valkosipulin kynttä
mustapippuria
suolaa
soijakastiketta

1 tölkki olutta
1 dl punaviiniä
vasikanfondia
kasvisfondia
tilkka tabascoa
laakerinlehtiä
maustepippuria


Siivuta perunat ja huuhdo ne kylmässä vedessä.
Paista pannulla sipulit, jauheliha ja mausta.
Tee liemi samalla pannulla oluesta ja viinistä ja fondeista.
Sekoita perunat ja jauhelihaseos uunivuokaan ja kaada päälle neste.

Uuni 180 C noin 1,5h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti