maanantai 29. heinäkuuta 2013

Parasta juuri nyt: kukkakaali-persiljasalaatti

Tämä täydellisyyttä hipova kesäherkku päätyi lautaselleni näin:
Viimeisenä työpäivänä ennen lomaa ajoimme kuvauksiin Köyliöön ja takaisin valokuvaajan ja kuvaajan assarin kanssa. Kotimatkalla kävimme ostoksilla paikallisella pientilalla ja kotiinviemisiksi löytyi kukkakaalia, perunoita ja mansikoita. Kotimatka autossa sujui kesäisiä ruokareseptejä vaihdellen.

Tämä kukkakaalisalaatin ohje jäi mieleeni, mutta vasta nyt valmistin sitä.
Ja olen koukussa, totaalisesti.
Kaksi päivää ja kaksi valmistuskertaa jo takana. Ensi viikonlopuksi lupasin tehdä tätä myös viemisiksi rentoihin hääjuhliin.



iso kukkakaali
reilu nippu lehtipersiljaa pilkottuna
oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 isoa valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa

Pilko kukkakaali ja persilja. Sekoita öljy, sitruunamehu, pippuri, suola ja valkosipuli. Kaada joukkoon ja sekoita. Tee salaatti vähintään pari tuntia ennen tarjoilua.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä:
http://safkaa.com/2011/06/kukkakaalisalaatti/

Rakkaus tähän herkkuun on siis selvä.
Ah ja nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti