Sen olen oppinut että tomaattikastike tehdään aina itse. Tosin oikaisen sen verran, että teen sen melko aina tomaattimurskasta enkä tuoreista tomaateista, vaikka se olisi varmasti sata kertaa parempaa niin.
Silti se on ihan eri juttu, kun jos ostaisin valmista kaupasta.
Teen aina tomaattikastiketta sen verran reilusti, että siitä riittää ainakin rasiallinen pakastimeen seuraavaa tarvetta varten. Kastike valmistuu lähes itsestään ja on sitä parempaa mitä pidempään ehtii hautua kattilassa.
3 prk tomaattimurskaa ( Mutti )
1 suuri valkosipulin kynsi
1 ruukku tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
agavesiirappia
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
cayennepippuria
kuivattuja yrttejä maun mukaan ( persiljaa, korianteria )
tilkka punaviinietikkaa
punaviiniä
( aurinkokuivattuja tomaatteja )
Laita tomaattimurskat kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää kaikki loput ainekset sekaan ja keitä miedolla lämmöllä vähintään 30-60min. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Surauta lopuksi sauvasekoittimella tasaiseksi.
Tälläkertaa käytin tomaattikastiketta munakoisovuokaan ja pitsaan. Loput laitoin pakastimeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti