Päätin jo toistamiseen kokeilla raakakakun tekoa. Kakku onnistui, maistui hyvälle ja näytti kauniille.
Erityisen mukavaa oli myös sen todella helppo valmistus.
Löysin ohjeen Hannan Soppa blogista, jonne löydät tästä linkistä: http://hannansoppa.com/helppo-ja-raaka-mansikkakakku/
En juurikaan muuttanut ohjetta, vaan päätin tehdä sen ihan sellaisenaan. Kannatti.
pohja:
n. 3-4 dl erilaisia pähkinöitä ( parapähkinä, hasselpähkinä, saksanpähkinä )
200 g kuivattuja aprikooseja
täyte:
5 dl cashew-pähkinöitä
3 kypsää banaania
n. 4 rkl vettä
2 rkl kookosöljyä
1 rkl agave-siirappia
1 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta
1/2 - 1 l mansikoita ( riippuen haluatko käyttää mansikoita myös koristeluun )
Liota cashew-pähkinöitä n. neljä tuntia reilussa vedessä.
Liota myös pohjaan tulevat pähkinät pehmeiksi ja aja ne rouheaksi massaksi aprikoosien kanssa monitoimikoneessa tai shakerissa, itse käytin tähän Vitamixia. Painele massa leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan. Kostutetuilla sormilla pohjan levittäminen vuoalle onnistuu parhaiten. Laita kakkupohja pakastimeen odottamaan.
Valuta cashew-pähkinät. Laita ne ja banaanit veden, kookosöljyn, agavesiirapin, kanelin ja vaniljan kanssa shakeriin ja aja tasaiseksi, kermamaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä.
Kaada noin puolet täytteestä pohjan päälle ja siirrä pakastimeen.
Sekoita mansikat lopun täytemassan joukkoon ja surauta shakerilla sileäksi, vaaleanpunaiseksi ihanuudeksi. Kaada tämä vielä vaalean täytteen päälle ja pakasta kakkua vähintään kaksi tuntia.
Leikkasin kakun ensimmäisellä tarjoilukerralla annospaloiksi. Jätin kakun pakastimeen ja näin aina vieraiden tullessa voin tarjota kakkua paloina ja koristella ne annoksiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti