maanantai 12. syyskuuta 2011

Kurpitsakeitto


Kävin viime viikolla Heinolassa kotiseudulla ja sain tädiltäni ison keltaisen kesäkurpitsan. Hessun omalla pihalla kasvanut kurpitsa päätyi nyt keitoksi. Mukaan soppaan pääsivät jääkaapista löytyneet ruoka-aineet, kauppaan en jaksanut tänään mennä.

Ihan hyvä arkiruokahan tästä tuli! Aika miedon makuinen, mutta basilika antaa keitolle kyllä kivan vivahteen.

1 keltainen kesäkurpitsa
1 sipuli
avokadoöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
n. 100 g laktoositonta fetaa
1 kasvisliemikuutio
vettä
mustapippuria

Kuullotin kesäkurpitsakuutiot ja pilkotun sipulin avokadoöljyssä kattilassa. Kun kasvikset olivat pehmenneet, lisäsin joukkoon kasvisliemen ja silputun basilikan. Annoin keiton porista noin 20 minuuttia ja lopuksi lisäsin mausteet ja fetan. Soseutin keiton tasaiseksi sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti