maanantai 12. syyskuuta 2011

Mustikka-omenapiirakka


Heinolan reissun tuliaisina sain myös mustikoita ja omppuja. En ole leiponut aikoihin ja koska ulkona on ankea sadesää ja pääsin kerrankin töistä tosi aikaisin, päätin hyödyntää tämän hetken.

Kaivoin esille suosikkikeittokirjani eli Kotitalous 7 ;-) . Vanhat köksänkirjat toimii mielestäni perus piiras -ja sämpyläohjeissa ihan parhaiten! Tottakai oli ihan ministi pakko säätää ohjetta, mutta mittasuhteet otin suoraan kirjasta ja lisäsin sitten vaan vähän kookoshiutaleita ja vaniljasokeria.

Nyt on sitten pellillinen jälkkäriä tarjolla, enää ei puutu kun että joku söisi sen! Huomenna vien ehkä piiraan töihin mukanani, ettei se vaan jää syömättä tai etten syö sitä kokonaan itse.

3 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl sokeria
4 dl luomu vehnäjauhoja
1/2 dl kookoshiutaleita
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia ( laitoin ehkä vähän reilummin )
1 tl vaniljasokeria
1 1/4 tl suolaa
1 muna
1 dl luomu rypsiöljyä ( tai 100g margariinia )
3 dl laktoositonta maitoa

pinnalle:
mustikoita
omppuja
kanelia
sokeria

Mittaa kuivat ainekset ja sekoita kaikki keskenään kulhossa. Lisää muna, rasva ja maito. Kaada ainekset pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle mustikat ja omenalohkot. Sirottele päälle kaneli ja sokeri.
Uuni 225 C, noin 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti