sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kylmä avokadokeitto


Tein tätä samettisen pehmeää avokadokeittoa alkuruoaksi rapujuhliin.
Keitto on ihanan täyteläistä, mutta ei liian tuhtia. Olen aina tarjonnut sopan kylmänä, mutta olettaisin sen toimivan hyvin myös lämpimänä. Pitäisikin ehkä testata.

Resepti on suoraan Etiketti lehdestä ja teen sen lähes täysin ohjeen mukaisesti. Sitruunamehua saatoin nyt lorauttaa vähän enemmän ja tälläkertaa lisäsin myös muutaman tipan vihreää tabascoa.

3 suurta kypsää avokadoa
½ sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
suolaa, ripaus sokeria, mustapippuria
1 l kana- tai kasvislientä
(½ dl ranskankermaa)


1. Kuori avokadot, mausta sitruunamehulla, valkosipulilla, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Soseuta tasaiseksi.

2. Sekoita joukkoon kana- tai kasvisliemi lämpimänä tai kylmänä. Pyöristä maku halutessasi vielä ranskankermalla.

1 kommentti: