sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Juustofondue



Juustofondue on ihan parasta höpötysruokaa!
Se on täyttävää, joten syömiseen kannattaa varata aikaa ja nauttia ihanista herkuista kaikessa rauhassa, hyvässä seurassa.

Tällä kertaa juustoon dipattiin leipää, minitomaatteja, hillosipuleita, oliiveja, jalapenoja, ilmakuivattua kinkkua, herkkusieniä ja suolakurkkuja.
Super tuhtia ruokaa, mutta ah, niin hyvää!

1 valkosipulin kynsi
3 dl valkoviiniä
300 g gruyéreä
200 g appenzelleriä
200 g mustaleima emmentalia
2 tl maissijauhoja
2 rkl kirsciä
mustapippuria

Raasta juustot.
Hiero padan sisäpuoli halkaistulla valkosipulinkynnellä.
Kuumenna valkoviini lähes kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja lisää juustoraasteet vähitellen. Sekoita koko ajan, kunnes juusto sulaa ja seos on tasaista.
Sekoita maissijauhot kirschiin ja valuta suurus ohuena nauhana pataan, sekoita edelleen koko ajan.
Kuumenna vielä muutama minuutti, mutta älä anna kiehua.
Mausta mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti