sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Kinuskia ja karpaloita


Meillä on aina tarjottu jouluna jälkiruokana karpalojäädykettä. Nyt kun ruokailijoita oli vähemmän kuin yleensä, sen tekeminen tuntui turhan työläälle pienenä annoksena ja muutenkin oli kiva keksiä jotain muuta.

Joulun raikas jälkiruoka oli tälläkertaa jäiset karpalot ja kinuskikastike. Ei liian täyttävää, mutta silti niin ihanan makeaa.

Tein kinuskikastiketta ensimmäistä kertaa ja vähän jännitti poltanko sen pohjaan.
Tein kinuskikastikkeen meille kaikille ruokavammaisillekin sopivaksi, eli maidottomaksi ja laktoosittomaksi.
Soijakerma asetti omat haasteensa, mutta toimi sitten kuitenkin. Ensi kertaan opin sen, että hellan lämpö ei saa olla soijakerman kanssa niin kuuma, meinasi nimittäin näpit palaa... Ja äidin keraaminen levykin vaati hieman puhdistusta kinuskikastikkeen tekemisen jälkeen ;-)
Mutta lopputulos oli kuitenkin hyvä, ja se on tietysti pääasia.

6 hlö:n annos

4 dl sokeria
4 dl soijakermaa
2 rkl sunnuntai margariinia ( laktoositon ja maidoton )

Kaada sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu. Madalla lämpöä ja kaada kerma yhdellä kerralla joukkoon. Anna kiehua tasaisesti kuplien 5–8 minuuttia. Vatkaa margariini joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti