Loma.
Herään joka aamu jo ennen seitsemää aamulla. Huokaus.
No, ainakin ehdin tehdä paljon, tai toisaalta, ehdin olla tekemättä mitään.
Tänään aloitin aamuni leipomalla luumupiiraan.
Etsin netistä ohjeita ja tapani mukaan sekoitin paria ohjetta ja lisäsin sitten vielä oman pienen juttuni, tälläkertaa korvasin tavallisen maidon mantelimaidolla.
POHJA:
150 g laktoositonta voita
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 ld mantelijauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
3 valkuaista
0,5 dl mantelimaitoa
TÄYTE:
1 prk laktoositonta kermaviiliä
2 rkl ruokosokeria
2 tl kanelia
luumuja
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
- Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan.
- Vaahdota valkuaiset. Sekoita valkuaisvaahto ja maito taikinaan.
- Taputtele taikina vuokaan.
- Sekoita kermaviilin sokeri ja kaneli ja kaada seos taikinapohjan päälle.
- Pese ja halkaise luumut. Asettele luumunpuolikkaat leikkauspinta alaspäin kakkupohjalle.
- n. 1h 200 C.
Niin!
Koska fiilistelen koko ajan ja jatkuvasti Ruisrockia ( se on jo viikon kuluttua!!! ), laitan soimaan EWERT AND THE TWO DRAGONSia, keitän kahvit ja nautin aamuhetkestäni, lomastani, hyvästä olosta, onnellisuudesta ja kesästä.
Tämä on hyvä aamu <3
Ihana aamiainen ja ihana piirakka!
VastaaPoistaKyllä! Vielä toiveissa lisää aurinkoa, niin sitten on kaikki täydellistä :-)
VastaaPoista