sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ruispastaa ja bolognesea

En ole vuosiin syönyt pastaa!
Olen siis missannut myös viimeaikojen avokadopasta villityksen ja monta muutakin herkkua varmasti. Jostain syystä kroppani on kertonut minulle, että pasta ei vaan sovi minulle, menen siitä tukkoon ja täysi olo jatkuu päiviä. Siksi kai en ole edes himoinnut sitä erityisemmin.

Pari viikkoa sitten keksin haluta makaroonilaatikkoa. Kaupasta löytyi luomu täysjyväruismakaroonia, joten annoin sille mahdollisuuden. Ruoasta tuli superhyvää ja vatsani ei ollut millänsäkään siitä! Täyskymppi testaus siis.

Tänään haaveissani siinsi lasagne.
Mutta se oli jo vähän liikaa toivottu, koska kaupan laajasta makaroonitarjonnasta ei kuitenkaan löytynyt ruislasagnelevyjä, ainoastaan täyshyvädurumvehnää ja sitä en vaan halunnut. Suunnitelmat siis muuttuivat ja päätin tehdä spagetti bolognesea.

400g paistijauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja
pieni pala punaista chilipaprikaa
1 purkki Mutti tomaattimurskaa
1 dl vettä
vasikanfondia
n. 1,5 dl punaviiniä
mustapippuria
paprikajauhetta
suolaa
soijakastiketta
bruschetta mausteseosta
pari tippaa vihreää tabascoa

luomu 100 % täysjyväruisspagettia


Kastike hautui liedellä noin 45 min. ja maistui ihanan täyteläiselle, mutta sopivan tavalliselle.
Spagetti oli ihan kuin mikä tahansa vehnäversiokin, mutta täyttävämpää ja jotenkin vaan niin paljon parempaa.
Jee!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti