tiistai 22. lokakuuta 2013

Karjalanpaisti, uusi vanha suosikkini!

Eilen ostin langat ja aloitin neulomaan kaulaliinaa, tänään siivosin vaatekaappeja ja kävin Ikeassa. Matkalla kotiin päätin poiketa ruokakauppaan ostamaan ainekset karjalanpaistiin.
Minusta on tulossa mummo?
No ei ehkä ihan, mutta ainakin perinteinen kotiruoka kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän.

Kätevä emäntä haudutti 4 tuntia karjalanpaistia uunissa, tarjosi ylpeänä pataruokaa poikaystävälleen ja muisti samalla hetkellä unohtaneensa ruoasta suolan! Iiiik!
No, ei hätää, sormisuolapurkki pöydälle ja syömään.
Ja olihan se hyvää, vähemmälläkin suolalla ;-) Ensi kerralla taidan muistaa senkin!



800g karjalanpaistilihaa ( possua ja nautaa )
3 isoa porkkanaa
1/2 pienestä lantusta
4 salottisipulia
1 tavallinen sipuli
n. 15-20 kpl maustepippureita
3-4 laakerinlehteä
vettä
olutta

Ruskistin lihat kevyesti ensin pannulla. Pilkoin kasvikset ja ladoin ne kerroksittain lihan kanssa uunivuokaan. Lisäsin pippurit ja laakerinlehdet ( ja SUOLAN!!! ) ja kaadoin vuokaan vettä ja olutta, niin että lihat peittyivät.
Uuni 175 C 1,5h
Uuni 150 C 1,5 h
Uuni pois päältä 1 h




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti