Jälleen kerran Hesarin ruokatorstai insproi.
Löysin sieltä tämän täydellisen jälkkäriohjeen ja kokeilin. Ja lupaan tehdä toistekin.
Niin helppoa, hyvää ja kaunista!
Tein ohjeen kaksinkertaisena.
Tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen ja ohje suoraan kopioituna sivulta. Se oli niin täydellinen, etten muuttanut mitään.
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/Lemon+posset/a1397631034116
4 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
1 dl vastapuristettua sitruuna- tai limettimehua
Lisäksi:
(korean)minttua ja rouhittua, kevyesti paahdettua macadamiapähkinää
Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria tai mehua.
Kaada seos laseihin. Peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2½ tuntia.
Koristele mintulla ja pähkinärouheella. Voit halutessasi tarjota possetin kanssa vadelmia tai mustikoita. Myös rapeat keksit sopivat hyvin makulisäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti