Koska olen maidolle allerginen ja pyrin edelleen noudattamaan mahdollisimman sokeritonta ruokavaliota vauvani vuoksi, löysin ensin kauppojen raakasuklaat ja aloin sitten valmistaa niitä itse ihan urakalla.
Tämä kookostäytteinen raakasuklaa on taivaallista!
Jos siis pidät kookoksesta ja himoitset suklaata, mutta haluat välttää valkoista sokeria, tässä on ratkaisusi.
Suosittelen kokeilemaan, nam!
Jouluherkutteluun tai lahjapakettiin myös varsin potentiaaliset makeiset.
1 dl raakakaakaojauhetta
loraus agavesiirappia
1/2 prk kookosmaitoa ( säilytys jaakaapissa ja käytä vaahdotukseen vain kovettunut osa )
1 dl kookoshiutaleita
1 tl kotimaista luomu hunajaa
Valmista raakasuklaa sulattamalla kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita sitten sekaan kaakaojauhe ja mausta agavesiirapilla. Laita vielä sekaan ripaus laatusuolaa halutessasi.
Vatkaa kookosmaidon kovettunut osa kermavaahdoksi. Lisää kookoshiutaleet ja makeuta hunajalla.
Laita muotteihin 1/2 tl kookoskermavaahtoa ja kaada päälle raakasuklaaseosta. Voit myös valmistaa suklaan levyksi laittamalla ensin kookosmassan vuoan tai esim. pakasterasian pohjalle ja kaatamalla sitten raakasuklaan sen päälle.
Laita suklaa pakastimeen jähmettymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti