Aikeissani oli tehdä lihapullia ja perunamuusia, mutta suunnitelmani muuttuikin matkan varrella. Kermainen kastike vaihtui tomaattikastikeeseen ja perunamuusi spagettiin. Piti lähteä uudestaan kauppaankin ostamaan gluteenitonta spagettia. Näin se joskus menee kun inspiraatio yllättää, heh.
Ja kannatti, tuli meinaan ihan tajuttoman hyvää ruokaa!
2 prk Mutti tomaattimurskaa
tomaattipyrettä
oliiviöljyä
parmesan raastetta
kevätsipulin varsia
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
kuivattuja yrttejä; korianteria, oreganoa, persiljaa, ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
paprikamaustetta
chiliä ( kuivattua ja tuoretta, maun mukaan )
vihreää tabascoa
hillosipuleita
kapriksia
loraus punaviiniä
loraus jouluomena siideriä
400g paistijauhelihaa
tomaattipyrettä
parmesan raastetta
1/2 dl korppujauhoja
suolaa
valkopippuria
Laita kattilaan tomaattimurskat ja pyre, pilko joukkoon sipulit ja valkosipulit. Lisää kaprikset ja hillosipulit. Mausta ja lorauta sekaan punkku ja siideri. Anna tomaattikastikkeen hautua liedellä miedolla lämmöllä ainakin 45 min.
Sekoita jauhelihaan korppujauho, tomaattipyre, parmesan ja mausteet. Sekoita ja pyörittele pieniä lihapullia. Laita lihapullat tomaattikastikkeeseen ja anna hautua vielä 15min.
Herkuttele spagetin kanssa ja nauti lasillinen punkkua seuraksi. Nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti