keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Pehmoinen raakapuuro

Olen yrittänyt vähentää arkena leivänsyötiä, ihan vaan siksi etten korvaisi aterioita leivällä. Aamuisin syön siis useimmiten kaurapuuroa tai soijajugurttia marjojen ja pähkinöiden kera.

Kaipailen toisinaan jotain muutakin arkiaamujeni iloksi, joten surffailin eilen netissä raakapuurojen ohjeita ja löysin erinomaisen ohjeen Urbaanilusikka blogista. Alkuperäinen resepti löytyy siis tuon linkin takaa. Muunsin reseptiä hieman sen mukaan mitä jääkaapista löytyi.




1 dl kaurahiutaleita
vajaa 1/2 dl chian-siemeniä
2 rkl mantelirouhetta
1 dl soijajugurttia
2-3 dl luomu kauramaitoa
1 tl luomu hunajaa
1 tl kookosöljyä
1 tl bourbon vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Lisäksi marjoja ja hedelmiä maun mukaan

Sekoita kaurahiutaleet, chian-siemenet ja mantelirouhe keskenään ja lisää n. 2 dl kauramaitoa päälle. Laita seos jääkaappiin noin tunniksi tai yön yli.
Sekoita toisessa kulhossa jugurtti, loput kauramaidosta, hunaja, kookosöljy, vanilja ja suola. Laita tämäkin seos jääkaappiin noin tunniksi tai yön yli.
Yhdistä kaura-chiansiemenseos ja jugurttiseos ja sekoita tasaiseksi. Nauti marjojen ja hedelmien kanssa ja lisää vielä halutessasi hunajaa antamaan makeutta.

Kokeile mantelirouheen lisäksi/kanssa maun mukaan myös auringonkukan -tai seesaminsiemeniä, pähkinöitä tai pellavansiemeniä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti