maanantai 24. toukokuuta 2010

Katkarapulohi



Kyselin kaupassa kalatiskillä niin tyhmiä kysymyksiä, että jouduin jo sanomaan myyjälle, että kyllä mä osaan oikeasti tehdä ruokaa, vaikka ehkä vaikuttaa siltä etten saa kalasta ikinä mitään syötäväksi kelpaavaa aikaan... ;-)

Kala on jostain syystä minulle vaikea ruoka, teen sitä liian harvoin ja en oikein uskalla repäistä tai keksi siihen sopivia uusia makuja.

Tämä katkarapukala valmistui uunissa sillä aikaa kun juorusin puhelimessa ja toisella kädellä valmistin lisukkeeksi guacamolea.
Kala maistui pehmeälle ja sinappipäällyste teki siihen pikantin lisämaun.

Ihan jees siis.

Levitin lohen päälle ohuen kerroksen sinappia. Kaadoin jäiset katkaravut mukaan vuokaan. Leikkasin tillin pieniksi, sipulit renkaiksi ja lisäsin ne kalojen päälle. Rouhin mustapippuria, sirottelin suolaa ja pirskotin päälle limemehua. Viimeistelin kalaruoan hennolla kerroksella parmesania ja kerman tyyppisellä kasvirasva sekoitteella.

175 astetta, 40 min.

n. 500g kirjolohta
rakeista kokojyvä sinappia
180 g pussillinen pakaste katkarapuja
tilli puntti
2 pientä sipulia
parmesan juustoa
limemehua
mustapippuria
suolaa
1 prk keiju kasvirasva sekoitetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti