sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Juustokakku


Olen tehnyt juustokakkua tällä samaisella reseptillä jo ainakin 15 vuotta. Kaavoihin kangistunut ehkä? Heh. No, resepti on loistava, se onnistuu aina ja pienillä muunnoksilla siihen saa aina jotain uutta makua.

Juustokakkukirjan ( Josephine Bacon / Cheesecakes ) olen ostanut 17 vuotiaana Englannista, Brightonista, kielikurssimatkalta. Kirjan yksi aukeama on täysin kulahtanut, siitä on revennyt pala pois ja kirjaa koristaa leivontaroiskeet. Oikea resepti löytyy siis välittömästi ;-)

Jaan tämän ohjeen mieluusti ja suosittelen testaamaan.

Juustoa olen vaihdellut vuosien varrella raejuustosta, Philadelphia juustoon ja kotimaiseen tuorejuustoon. Pohjan olen tehnyt Digestive kekseistä, LU Candy kekseistä tai perinteisistä piparkakuista.

pohja:
225 g keksejä, murskattuna
3 rkl sokeria
3 rkl sulatettua voita / öljyä

täyte:
450 g tuorejuustoa / raejuustoa ( huoneen lämpöisenä )
100 g sokeria
2 rkl venhnäjauhoja
1/4 tl suolaa
4 munaa, erikseen
1,75 dl kermaa
vaniljasokeria
sitruunamehua tai sitruunan raastettua kuorta

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja sokeri. Painele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Paista kakkupohjaa uunissa 160 asteessa 10 min.
Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi. Lisää joukkoon sokeri, jauhot, suola ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa joukkoon munan keltuaiset, yksi kerrallaan. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos, lisää vielä sitruunamehu ja vaniljasokeri, sekä valkuaiset. Sekoita tasaiseksi.
Paista juustokakkua uunissa 160 asteessa tunti.
Jäähdytä kakku. Viimeistele kakku ennen tarjoilua valitsemallasi hilloa.
Itse suosin usein perinteistä mustaherukkahilloa, mutta tälläkertaa päällystin kakun omatekemälläni luumusoseella ( ohje löytyy blogista ).

Kakku teki kauppansa tänä vuonna paremmin kuin koskaan. Luumusose sai kehuja ja leipuri oli tyytyväinen :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti