sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Porkkanakakku


Porkkanakakku kuuluu ehdottimiin joulun perinneherkkuihin.
Teen sen aina itse ja siitä tulee joka kerta niin suuri, että siitä pakastetaan puolet ja syödään vielä uuden vuoden jälkeenkin ;-)

Olen ostanut ihanan tähtivuoan joskus vuosia sitten ja valmistan porkkanakakun siihen, vuodesta toiseen.

Ohje löytyy Weilin + Göös Makujen Maailma / Leivonnaiset kirjasta.

3 3/4 dl öljyä
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
3 tl kanelia ( laitan kanelia itse reilummin ja ihan vapaalla kädellä )
3 tl vaniljasokeria
5 dl porkkanaraastetta ( suosin luomu porkkanoita, makeuden vuoksi )
2 1/2 dl pähkinä -ja/tai mantelirouhetta ( laitan itse kaikkiä pähkinöitä mitä kaapista löytyy, mantelijauhe sopii myös superhyvin )
1 1/4 dl kookoshiutaleita
1 prk ananasmurskaa

kuorrutus:
200 g tuorejuustoa ( tähän sopii valmiiksi maustettu, esim. appelsiiniarominen tai maustamaton )
2 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan tai appelsiinin mehu

Laita kulhoon öljy, sokeri, munat ja sekoita keskenään. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä jauhoseos, porkkanaraaste ja ananasmurska taikinaan. Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa noin tunti ( madallan yleensä lämpöä ja annan kakun olla vielä uunissa ainakin 10 min extraa, ettei se jää keskeltä raa´aksi ).
Anna kakun jäähtyä kunnolla.
Tee kuorrutus ja levitä se kakun päälle. Koristele marjoilla tai karkeilla.

Kakku maistuu paremmalle kun teet sen päivää tai paria ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Riia ihanista jouluruoista! Joulu ilman Sinun cheesecake'a ei ole joulu! Muut hyvät täydentää joulun tunnelmaa. Levitän tänne Skåneen Sinun ihania reseptejäsi, tosin eivät pääse maistamaan alkuperäisiä!

    VastaaPoista