maanantai 2. tammikuuta 2012

Sopivasti vanhanaikaista uuteen vuoteen - voileipäkakkuja!



Uuden vuoden herkkuihin kuului jotain aika retroa ja sellaista mitä en ole koskaan aiemmin valmistanut; voileipäkakkuja.

Ystäväni olivat kaikki ilmeisen innostuneita näistä kakuista, joita yleensä kait tarjotaan lähinnä ylioppilasjuhlissa tai rippijuhlissa ;-)

Kuvat tuli otettua vähän kiireessä, eivätkä näytä mitenkään super houkuttelevilta, mutta hyvälle maistuivat ja kauppansa ne tekivat! Samalla tuli myös hyödynnettyä Ravintolapäivästä jääneet pakastamani porkkana -ja hernetahnat.

Laitoin molempiin kakkuihin aina joka toisen kerroksen vaaleaa vuokaleipää ja joka toisen tummaa leipää. Kostutin kakut kasvisliemellä ja voitelin vielä leivät voilla.
Voileipäkakkujen päälle levitin majoneesia ilman sen kummempia kikkailuja.

Kalkkunakakku

1.täyte:

300 g kalkkuna suikaleita
rucolaa
majoneesia
mustapippuria
sitruunamehua
loraus macadamia öljyä

2.täyte

pakasteherneitä
laktoositonta fetaa
avocadoöljyä
tilliä
valkosipulia
valkopippuria
suolaa

Lohikakku

1.täyte:

lohta
tilliä
punasipulia
sitruunamehua
mustapippuria
väkiviinaetikkaa

2.täyte

porkkanoita
tuoretta inkivääriä
basilikaa
laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
sitruunamehua
appelsiinimehua
macadamia öljyä
ruokosokeria
agave siirappia
maldon suolaa
mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti