tiistai 6. marraskuuta 2012

Jauhelihaperunavuoka

Sunnuntaina jääkaappiin jäi paistettua jauhelihaa ja tomaattisalsaa. Tänään ostin kaupasta vain perunoita, vähän lisää jauhelihaa ja juustoraastetta.

Helppo kotiruoka syntyi iisisti ja maistui melkein yhtä hyvälle kun koulussa joskus kauan aikaa sitten.
Kyllä, minä olen se tyyppi, joka tykkäsi kouluruoasta. Ja tätä laatikkoa meillä koulussa kutsuttiin bonaksi. Takaisin nuoruusvuosiin siis, hetkeksi. Jos ei muuta, niin ainakin ruoka-ajaksi ;-)

Ihan superhyvää hei!



n. 1 kg perunoita
n. 3 dl laktoositonta maitoa
1 rkl laktoositonta voita

400-500g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
( tomaattisalsan loput - tämä ei varmasti ole pakollinen )
kuivattua ruohosipulia
valkopippuria
paprikajauhetta
suolaa

juustoraastetta + parmesanraastetta

Keitä perunat.
Paista sillävälin jauheliha ja mausta se.
Kaada perunoista keitinvesi pois, vatkaa muusiksi voin ja maidon kera.
Laita jauhelihaseos vuoan pohjalle ja kaada päälle perunamuusi.
Ripottele päälle juustoraastetta ja laita uuniin.
Noin 40min 200 C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti