Kaupasta tuntuu olevan mahdotonta löytää enää perinteisiä porsaankyljyksiä. Haluaisin siis niitä "vanhanajan" kyljyksiä joissa on luu. Mutta kun ei, kaikki on vaan filettä, palaa tai suikaletta.
Taivuin eilen tähän tylsään tilanteeseen kaupassa, ja ostin possua siltikin, ulkofilepihveinä.
Edullista ja hyvää, mutta en voi valehdella, ei nämä " muka hienommat kyljykset " siltikään vedä vertojaan niille oikeille.
Jos siis löydät kaupasta niitä oikeita, osta ihmeessä ja tee kuorrutus näin, jos et, tämäkin toimii.
800 g porsaan ulkofilepihvejä
kourallinen persiljaa
pieni purjo
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
2 rkl dijon sinappia
2 rkl kokojyvä sinappia
1 rkl turun sinappia
1 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
savuista paprikajauhetta
tabascoa
olutta
Sivele pihvit molemmin puolin reilusti sinappitahnalla. Aseta ne uunivuokaan vieriviereen. Kaada noin 1 dl olutta possupihvien päälle.
Uuni 180 C, reilu tunti.
Lautasella oli lisukkeena eilen pannulla pikaisesti käytettyjä papuja ja kirsikkatomaatteja. Punaviini maistui myös.
Tänään tein guacamolea, korianterin kera.
Raikkaat maut sopivat hyvin tuhdin uuniruoan kaveriksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti