maanantai 12. marraskuuta 2012

Tomaattinen linssikeitto

Höh, flunssa iski!
Ihan yllättäen se hiipi ja nyt yritän inkiväärillä, hunajalla ja kuumalla teellä lääkitä itseäni, jotta tauti kaikkoaisi asap.

Kokkaaminen ilman makuaistia ja nenä tukossa on melkoisen haastavaa ;-)
Veikkaan siis että keitto jonka tein, on aika tulinen, koska maistan sen melko hyvin.

Siispä mene pois flunssa, linssikeiton voimalla, mausteilla ja levolla!


1 punasipuli
pieni pala purjoa
2 isoa valkosipulin kynttä
3 porkkanaa
pala tuoretta inkivääriä
n. 2 rkl kookosöljyä

3 rkl tomaattipyrettä
currya
korianterijauhetta
lipstikkaa
valkopippuria
paprikajauhetta
india yellow curry - mausteseosta
suolaa

3 dl punaisia linssejä
kasvisfondia
vettä
tomaattikastiketta, eilen valmiiksi tehtyä ( ohje sunnuntai=pizzapäivä -jutussa )
tomaattipyrettä
100g fetajuustoa

korianteria
persiljaa
sitruunan mehua


Pilko sipuli, purjo, valkosipuli, inkivääri ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset kattilassa, kookosrasvassa.
Lisää mausteet ja anna niiden rauhassa maustua.

Huuhtele linssit.
Kaada kattilaan vesi, lisää fondi ja linssit. Sekoita mukaan tomaattikastike ja hienonnettu fetajuusto.

Anna keiton porista liedellä, miedolla lämmöllä ainakin tunnin.
Mausta soppa lopuksi tuoreella korianterilla ja persiljalla ja purista joukkoon vielä ministi sitruunanmehua.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti