Pitkästä aikaa teki mieli syödä kanaa. Mielitekoina oli myös sitruuna ja feta.
Päätin yhdistää ainekset ja keksiä jotain uutta.
Broilerin marinoimattomia rintafileitä tuntuu olevan yllättävän vaikeaa löytää, kun kaikki kaupasta saatavat kanat ovat jotain ohuen ohuita ja rintaleikkeitä ja marinoituja. Onneksi kuitenkin S-Marketista löytyi ihan naturelleja rintafileitä kun aikani niitä etsin.
3 isoa broilerin rintafilettä
100g laktoositonta fetaa
1/2 prk kapriksia
tuoretta pinaattia
persiljaa
mustapippuria
marinadi kanoille:
1/2 sitruunan mehu
1/2 appelsiinin mehu
oliiviöljyä
agave siirappia
1 iso valkosipulin kynsi
2 kevätsipulin vartta
tuoretta korianteria
currya
cayennepippuria
mustapippuria
kuivattua korianteria
suolaa
1/2 limen mehu
1/2 appelsiinin mehu
1/2 pulloa Le Cidre siideriä
agave siirappia
mustapippuria
tuoretta korianteria
sitruuna siivuja
mustia oliiveja
Marinoin fileet noin tuntia ennen ruoan valmistusta.
Tein paloihin kunnon viillon ennen kun paistoin niille kevyesti värin pintaan.
Täytin kanat runsaalla määrällä fetaseosta.
Laitoin kanat uunivuokaan, kaadoin päälle marinadinesteen ja lisäsin siiderin, appelsiinin ja limen mehut ja maustoin vielä siirapilla, korianterilla ja pippurilla. Asetin kanafileiden päälle sitruunaviipaleet, lisäsin oliivit ja laitoin uuniin.
200 C ja noin 45min.
Kanan kaveriksi tein lohkoperunoita, joiden päälle pirskotin öljyä, maustin pippurilla, suolalla, persiljalla ja parmesanilla. Perunat kypsyivät uunissa noin puolessa tunnissa.
Perunoiden kanssa maistui itsetekemä guacamole, jonka ohjeita löytyykin blogistani jo muutamat.
Hyvää oli ja aio tehdä toistekin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti