maanantai 7. tammikuuta 2013

Pizza poistaa kipeyden, ainakin melkein!

Kipeänä jo kolmatta päivää.
Eipä ole ruokaa tehnyt mieli kuume on noussut korkealle, yskä vaivannut ja nenä ollut tukossa.
Tänään alkoi selkeästi näkyä valoa tunnelin päässä, koska menin sitten perjantain ensimmäisen kerran jääkaapille oikein kunnolla katsomaan, onko siellä muutakin kun leipää ja juustoa.

Parasta mitä olen poikaystäväni keittiötavoista oppinut, on että aina kun teemme tomaattikastiketta itse, osa siitä menee pakastimeen. On sitten aina pizzapohjaan omatekoinen kastike, tai mihin nyt ikinä tomaattista makua kaivataankin.

Nytkin löysin pakastimesta tomaattikastiketta, käytin kaiken mitä jääkaapista löytyi ja ystäväni toi lähikaupasta vielä bonuksena pussillisen juustoraastetta. Täydellistä!



pizzapohja:

2 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
ehkä noin 3-4 dl jauhoja

täytteeksi:

purkillinen valkoista parsaa
kirsikkatomaatteja
tuoretta persiljaa
fetaa
speck ilmakuivattua kinkkua

Uuni 225 C, noin 20-25 min

Pohjasta tuli muuten tosi rapsakka, kun leivinpaperi oli loppunut ja voitelin uunipellin reilulla määrällä oliiviöljyä. Teen ehkä toistekin niin, koska rapeus oli aivan erilainen kuin aiemmin, vaikka pohja on valmistunut ihan samoilla aineksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti