keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Merimiespihvi nro 2

Tänään oli pitkästä aikaa reilun uuniruoan aika. Halusin tehdä ison vuoan ruokaa, jotta olisi sitten loppuviikollekin evästä valmiina tarjolla.

Loput tomaattikastikkeet oli nyt hyvä käyttää pois sekä ostamani tuoreet herkkusienet. Ja uudesta vuodesta jäi jääkaappiin iso purkillinen pikkukurkkuja. Nekin pitäisi syödä pois.

Paistoin jauhelihan, sipulin, valkosipulin ja herkkusienet ja maustin ne pippurilla, suolalla ja kuivatulla basilikalla. Lisäsin mukaan tomaattikastikkeen ja punaviiniä. Annoin hautua puolisen tuntia.

Viipaloin perunat ja käytin ne kevyesti pannulla oliiviöljyssä.
Ladoin perunat ja jauhelihan uunivuokaan, sekoitin ja kaadoin päälle tölkillisen olutta.

Uuni 180 - 200 C, noin 1,5h






n.1 kg perunoita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 tölkki olutta

400g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
herkkusieniä
mustapippuria
suolaa
kuivattua basilikaa
tomaattikastiketta
loraus punaviiniä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti