maanantai 14. heinäkuuta 2014

Banaanilettu on paras lettu

Erilainen sunnuntai...
Tein meille pitkästä aikaa kunnon aamiaisen, enemmänkin ehkä brunssin lämpimine perunasalaatteineen pekonin ja sämpylän kera. Söimme rauhassa ja joimme kahvit. Sitten tulikin vähän yllättävä lähtö Kätilöopistolle tsekkaukseen. Kaikki oli onneksi mahassa mallillaan ja sieltä päästyämme jo fiilistelimme mitä ruokaa voisi sunnuntain kunniaksi laittaa.

Löysin viime viikolla netistä hienon 50-luvun astiakaapin ja olimme sopineet myyjän kanssa, että hoidamme sen noudon sitten synnytyksen jälkeen. No, homma ei mennytkään ihan niin, vaan lähdimme yllättäen ajamaan Turkuun hakemaan kaappia kotiin. Ruokailu jäi siis vähän hätäiseksi ( huoltsikalla Hesburger hampurilaisateriat...... ) ja takaisin tullessa päätin pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa, eli tehdä lettuja. Kannatti!

Letut on vaan niin parasta iltapalaa, etenkin marjojen ja jätskin kera nautittuna. Nam!
Kananmunaton elämäni myös jatkuu, joten tein lettutaikinan tälläkin kertaa ilman munaa ja käytin banaania sen sijasta. Toimi hyvin. Ja maistui mukavan makealle.



4 dl kauramaitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 pientä banaania muussattuna
loraus rypsiöljyä
loraus vishyä

Annoin takinan seistä puolisen tuntia ennen paistamista. Letuista tulee aika paksuja, joten kannattaa paistaa ne maltilla, ettei sisus jää raa´aksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti