tiistai 2. syyskuuta 2014

Gluteeniton näkkäri

Ostin Stockkan luomuosastolta irtomyynnistä pussillisen siemeniä ja hiutaleita. En edes muista mitä kaikkea pussiin kahmin, olin niin innoissani ;-)
Laitoin näkkäritaikinaani koko pussin sisällön, mutta tässä hyvä perusohje, jota voi sitten halutessaan muunnella.

Super helppoa! Taikinan valmistus vie vain pari minuuttia ja näkkäri paistuu uunissa tunnin.
Ja maistuu varmasti muillekin kun gluteenitonta ruokavaliota suosiville. Minulle tämä on erinomainen leipä, koska olen jättänyt ruisleivän pois vauvan vatsavaivojen takia.



2 dl maissijauhoja
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl oliiviöljyä
maldon suolaa

Uuni 150°C (kiertoilma). Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.
Laita käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi
koko pellille.
Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle.
Paista uunissa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti