tiistai 23. syyskuuta 2014

Banaani-suklaa raakakakku



Pakastan nykyään aina kypsät ja vähän tummuneet banaanit. Leikkaan ne siivuiksi ja laitan rasiaan. Banaaneista voi sitten tehdä jäätelöä tai  suklaamoussea tai kuten nyt, käyttää raakakakun täytteeseen.

Pakastimeen piti saada mahtumaan rapujuhlista jääneitä leipiä, joten oli oiva aika tehdä kakku ja käyttää aiemmin pakastetut banskut.
Tämä kakku oli jotenkin ihanan kevyt koostumukseltaan ja maultaankin.
Kakku oli myös super helppo ja nopea valmistaa.

Pohja:
n. 4 dl yhteensä cashew pähkinöitä, hasselpähkinöitä, taateleita ja aprikooseja maun mukaan
1/2 dl Cocovi raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
loraus agavesiirappia
3 rkl vettä

Täyte:
1 tölkki kookosmaitoa ( pidä purkki jääkaapissa ja vaahdota kovettunut osa )
3 pakastettua banaania
1/2-1 dl raakakaakaojauhetta
loraus agavesiirappia


Liota pähkinöitä, siemeniä ja taateleita vedessä muutama tunti. Laita kaikki pohjan aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Pähkinät saavat jäädä rouheaksi.
Levitä massa irtopohjavuokaan, leivinpaperin päälle. Kostuta sormet viileällä vedellä ja painele tasaikseksi. Laita pakastimeen siksi ajaksi kun valmistat täytteen.

Erottele kookosmaidosta kovettunut osa ja vatkaa se vaahdoksi.
Laita vaahdotettu kookosmaito ja jäiset banaanisiivut shakeriin ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja agavesiirappi ja sekoita vielä.
Laita kakku noin tunniksi-kahdeksi pakastimeen. Tarjoile kakku vadelmien kera.

Raikasta ja ah, niin hyvää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti