tiistai 14. lokakuuta 2014

Yrttinen tomaattikeitto

Syksy toi taas mukanaan himon keittoihin. Tästä se alkaa, ensimmäisenä tomaattikeitto.



1 pullo Biona basilikalla maustettua tomaattikastiketta
2 tölkkiä Mutti tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
3 salottisipulia
pala fenkolia
1 makea paprika
maun mukaan punaista chiliä
pala purjoa
1/2 sitruunan mehu
korianteria
lehtipersiljaa
basilikaa
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
loraus agavesiirappia
oliiviöljyä
n. 2 dl punaviiniä

Laita tomaattimurskat ja tomaattikastike kattilaan ja keitä. Lisää joukkoon pieniksi pilkotut sipulit, purjo, paprika, fenkoli ja valkosipuli. Mausta ja lisää yritit. Anna keiton porista liedellä miedolla lämmöllä reilu tunti. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Surauta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Itse pidän keitosta jossa on hieman rosoinen koostumus, joten käytin sauvasekoitinta vain sen verran, että pilkotut kasvikset soseutuivat.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti