maanantai 6. lokakuuta 2014

Suklainen ja marjainen raakakakku

Sain kutsun ihanien naisten ja vauvojen aamiaiselle ystäväni Lauran luokse. http://laura.minityyli.fi
Laura pyysi meitä tulemaan aamiaiselle tyhjin käsin, rentoutumaan ja olemaan huolehtimatta mitä tuoda mukanaan. Ihan vaan nauttimaan seurasta ja hengailemaan.
Koska olen nykyään makeahiiri, enkä edelleenkään syö sokeria, päätin tehdä aamulla nopeasti mukaani raakakakun.
Aamiaisella kupillinen kahvia ja kakkupala, voiko ihminen paremmasta haaveilla?

Kakusta tuli ihanan raikas eikä lainkaan liian makea. Marjat tekivät todellisen bonuksen kakun makuun.
Raakakakkua ensimmäistä kertaa maistaneet naiset kehuivat myös kakkua, joten tunsin suurta onnistumisen iloa!






pohja:
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl hasselpähkinöitä
1/2 dl cashewpähkinöitä
1 dl kuivattuja taateleita
3 kpl pehmeitä kuivattuja viikunoita
1/2 dl Cocovi kaakaojauhetta
3 rkl vettä
ripaus ruususuolaa

täyte:
2 avokadoa
1 pieni pakastettu banaani
1/2 dl Cocovi kaakaojauhetta
3 rkl kookosöljyä
2 rkl agave siirappia
2 rkl kookoshiutaleita
3 rkl tuorepuristettua  100% metsämustikka mehua ( voit korvata tämän appelsiinimehulla, vedellä tai muulla haluamallasi nesteellä )

vadelmia
mustaherukoita
raakasuklaa konvehteja

Laita pähkinät ja taatelit yöksi likoamaan. Sekoita Vitamixilla tai monitoimikoneella kaikki pohjan ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä pohjamassa pieneen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Ripottele pohjan päälle vadelmia ja mustaherukoita ja laita pakastimeen siksi ajaksi kun teet täytteen.

Kuori avokadot ja laita ne kuivien aineiden ja pakastettujen banaanisiivujen kanssa blenderiin. Sekoita ja maistele. Lisää mustikkamehu tai muu neste ja sekoita. Lisää vielä kaakaojauhetta ja nestettä maun ja tarpeen mukaan.

Päällystä kakku ja koristele marjoilla ja raakasuklaa konvehteilla.
Laita kakku 1-2 tunniksi pakkaseen ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti