torstai 14. lokakuuta 2010

Kaalikääryleet




Olen jo monta kertaa katsonut kaupassa savoijinkaalia vähän " sillä silmällä ".
Kävin tänään kaupassa Stockkan Herkussa ja kerta toisensa jälkeen, Herkku vaan antaa minulle ruoanlaittoon erilaista inspiraatiota kuin muut ruokakaupat. Nytkin mukaan tarttui vaikka mitä erilaisia kasviksia ja hedelmiä.

En ole koskaan aiemmin tehnyt kaalikääryleitä, mutta kertahan se on ensimmäinenkin!
Nyt sitten vaan päätin rohkeasti testata ja tehdä niistä omanlaiseni.

1/2 savoijinkaali
1 l keitettyä vettä
n. 1/2 dl ruokosiirappia

400g paisti jauhelihaa
oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
2 jumbo herkkusientä
1 rkl tomaatti pyrettä
soijakastiketta
suolaa
valkopippuria
kourallinen tuoretta persiljaa
1 dl emmental juustoraastetta + parmesan juustoraastetta

Paistoin jauhelihan, sipulin ja valkosipulin oliiviöljyssä pannulla. Lisäsin sekaan pieniksi paloitellut herkkusienet ja porkkanat. Seuraavaksi sekaan pääsi tomaattipyre ja juustoraaste. Hakkasin persiljan pieneksi silpuksi, maustin ja annoin hautua hetken.

Annoin kaalinlehtien uida hetken aikaa kuumassa, siirapilla maustetussa vedessä. Leikkasin paksuimman kohdan kaalinlehdestä pois ja täytin ne parilla ruokalusikallisella jauhelihaa. Taittelin kääryleiksi ja asetin vuokaan.
Lisäsin päälle vielä emmental juustoraastetta ja parmesania ( nämä voi halutessaan jättää pois ).
Annoin kääryleiden muhia uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Varmasti hyvä ja tosi nopea resepti, kun alkaa kaalikääryleet pyöriä mielessä. Hakkaa mennen tullen kaupan valmiit, miten hyvin tahansa tehdyt. JA TIETÄÄ MITÄ SYÖ! Pitää tehdä pakosti!

    VastaaPoista