sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Sienisotku


Juoksulenkin jälkeen nälkä oli huutava ja ruokaa oli saatava pian. Mietin kyllä jo lenkillä ollessani mitä ruokaa laittaisin, mutta en oikein päässyt mihinkään järkevään lopputulokseen.

Ratkaisuna oli siis siivota jääkaappi ja katsoa mitä se on sisälleen syönyt.
Stockkan Herkku ja Hullut Päivät olivat tuoneet kaappiin lähinnä herkkuja, kuten juustoja ja hedelmiä, mutta ruokaa niistä ei nyt oikein syntynyt.
Olin ostanut Stockkalta myös sieniä, joten päätin rakentaa ruokani niiden ympärille.
Lauantai-illalta jääneet viinilehtikääryleet ja feta kelpasivat lautaselle salaatin kanssa erinomaiseksi lisukkeeksi.

Tällainen tuli ja voin muuten kehua!
Ylllätin itsenikin, tuli nimittäin todella hyvää sienisotkua :-)

n. 150 g suppilovahveroita
1 sipuli
1 pussi pakastepinaattia
oliiviöljyä
sitruunamelissaa
valkopippuria
mustapippuria
suolaa
soijakastiketta
n. 1/2 sitruunan mehu
1/3 pussillista parmesan raastetta

Paistoin sipulit ja sienet pannulla oliiviöljyssä. Sulatin pakastepinaatin ja lisäsin sen joukkoon. Maustin pippureilla, suolalla ja soijakastikkeella. Puristin sitruunamehua sekaan ja lisäsin muutaman lehden sitruunamelissaa. Parmesan raaste viimeisteli sieniherkun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti