torstai 17. helmikuuta 2011

Kukkakaali-jauheliha uuni-ihanuus



Kun pakkanen paukkuu, ei ole tullut mieleenkään syödä salaattia tai mitään kylmää ruokaa. Uuniruokaa sen olla pitää!
Bonuksena uunin kuumentaminen saa keittiöön ihanan lämmön ja se saa viihtymään kyökin puolella erityisen hyvin.

Jostain syystä viimeaikoina kukkakaalin himo on ollut erityisen suuri. Olen syönyt sitä lähinnä keitettynä margariinin kanssa. Tänään ajattelin kokeilla sitä uunissa, jauhelihan ja juustokuorrutuksen kera.

1 iso kukkakaali
pala parsakaalia

250 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
pala kesäkurpitsaa
1 tlk Pirkka kanttarelleja
soijakastiketta
tomaattipyrettä
mustapippuria
valkopippuria
basilikaa
oreganoa

200 g laktoositonta fetajuustoa
n. 150 g emmental juustoraastetta

Keitin kukkakaalit ja parsakaalit. Paistoin jauhelihan, sienet ja kasvikset pannulla ja maustin.
Kumosin kaalit uunivuokaan ja lisäsin jauhelihahässäkän siihen päälle. Päälimmäiseksi murustin fefan ja juustoraasteen. Gratiini valmistui uunissa 175 asteessa noin 20 minuutissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti