maanantai 14. helmikuuta 2011

Tomaatti-parsakaalikeitto


Pakkanen ja kuuma keitto ne yhteen sopii!
En millään viitsinyt mennä kauppaan töiden jälkeen, joten päätin tyytyä niihin aineksiin mitä jääkaapista löytyi. Mielestäni ne sopivat parhaiten tomaattikeittoon, joten sävelsin niistä siis sellaisen.

1 punainen paprika
parsakaalia
1/2 pienestä kesäkurpitsasta
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
oliiviöljyä
ruukullinen tuoretta basilikaa
2 tetraa tomaattimurskaa ( valkosipuli + yrtti )
tomaattipyrettä
10 kpl kirsikkatomaatteja
1 kanaliemikuutio ( kasvisliemi oli loppu.. )
2 kuivattua chiliä ( pieniä )
vihreää tabascoa
agave siirappia
suolaa
mustapippuria
currya

Kuullotin sipulit, paprikan, valkosipulin ja parsakaalin oliiviöljyssä kattilan pohjalla. Lisäsin sitten tomaatit, pyreen, tomaattimurskat ja kesäkurpitsakuutiot. Lisäsin mausteet ja annoin sopan maustua liedellä puolisen tuntia. Keitosta tuli samettisen pehmeää kun sekoitin sen tasaiseksi sauvasekoittimella.

Sopivan tulista ja tosi hyvää. Keiton kanssa maistui ruisleipä juustolla ja kurkulla. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti