sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Hyvät ystävät ja ihana illallinen!





Mikä onkaan ihanampaa kun viettää iltaa ihanien ystävien kanssa, nauttia hyvää ruokaa loistavassa seurassa. Siis niin kivaa!
Söimme ja juttelimme, katsoimme Emma gaalaa ja Putousta, nauroimme vedet silmissä.
Lopuksi tanssimme ja lauloimme ja oli niin hauskaa!
Kiitos rakkaat, olette tärkeitä.

Avokado-tomaattisalsaa ja lohta

1 avokado
1/2 rasiaa pisaratomaatteja
1 punasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
tilliä
sitruunamehua
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
kylmäsavulohta

Hakkasin tomaatit ja sipulit ihan pieneksi, murskasin avokadon haarukalla ja sekoitin ainekset keskenään. Puristin reilusti sitruunamehua ja tillisilppua, sekä maustin pippureilla ja suolalla.
Raikas avokado-tomaattisalsa maistui herkulliselle kylmäsavulohi siivun kanssa.

Sitruunakanaa ja vihreitä vihanneksia pecorino juustoa

n. 1kg broilerin fileeleikkeitä
oliiviöljyä
1 1/2 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
1 appelsiinin mehu
1 verigreippi siivuina
1 sitruuna siivuina
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pieni punainen chili
pala vihreää chiliä
korianteria
mustapippuria
suolaa

ruusukaalia
vihreitä papuja
pecorino juustoa
oliiviöljyä

Marinoin kanafileet jo edellisenä iltana jotta maku tarttui niihin hyvin.
Käytin kanat nopeasti pannulla jotta ne saivat hieman väriä pintaan. Paistoin ruoan uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Lisukkeena tarjosin ruusukaalia ja papuja ihanan suolaisen ja maistuvan juuston kera.

Kookoslettuja ja vadelmia

Tämä ohje osui silmään noin viikko sitten Hesarin Ruokatorstain ( 17.2.2011 ) sivuilta.
En tehnyt siihen mitään muutoksia, vaan noudatin ohjetta täysin.
Aivan täydellinen jälkiruoka ja jokaisen kookoksen rakastajan ehdoton herkku!

2 dl kookosmaitoa
1 dl riisijauhoa
1/2 dl kookoshiutaleita
2 pientä kananmunaa
1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

jäisiä vadelmia
tomusokeria

Kaikki ainekset vatkataan keskenään ja taikinan annetaan turvota 1-2 huoneenlämmössä, jotta kookoshiutaleet pehmenevät kunnolla. Letut paistetaan kohtalaisen kuumalla pannulla.
Tarjosin letut vattujen ja tomusokerin kanssa. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti