maanantai 15. helmikuuta 2010

Avokado-tomaatti-sipuli salaatti


Halusin tehdä kuhan kaveriksi raikkaan mutta ruokaisan lisäkkeen. Jääkaapista löytyi yksi hyvin kypsynyt avokado ja makeita pieniä terkkutomaatteja. Tomaatti ja avokado kuuluvat omiin suosikkeihini, joten niiden ympärille voi rakentaa vaikka mitä herkkuja. Tosin nämä ihanat maut toimivat parhaiten sellaisenaan, joten pidin salaatin simppelinä. Raikas salaatti tuki kuhan pehmeää makua ja vie kielen mennessään.

Paloittelin avokadot, tomaatit ja sipulit. Revin muutaman basilikan lehden salaatin sekaan, puristin sitruunaa, pirskotin päälle öljyä ja etikkaa ja maustin suolalla ja pippurilla.

1 avokado
6 pientä terttutomaattia
pieni punasipuli
tuoretta basilikaa
mustapippuria
maldon suolaa
sitruunamehua
oliiviöljyä
väkiviina etikkaa

6 kommenttia:

  1. Raikas salaatti, todella minun makuuni. Hyvä lisäke lihalle tai kalalle, myös kanalle.
    Aina tulee käytettyä balsamicoa, mutta tavallinen etikka tekee salaatista raikkaan ja pitää maut puhtaina.

    VastaaPoista
  2. taidan tehdä tuota samaa tänää itselleni! näyttää hyvältä ja kivoja ruokaohjeita täällä muutenkin;)

    VastaaPoista
  3. Namnam, tässäpä onkin sitten lisuke seuraavalle kalansyöntikerralle valmiina :)
    Kiva blogi sinulla, eksyin tänne ensimmäistä kertaa!

    VastaaPoista
  4. Tein salaatin hiukan muunnellen ja hyvää tuli. Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteista. Olen ihan liekeissä että mun ohjeista on ollut iloa! Jatkoa seuraa, ihan varmasti!

    VastaaPoista
  6. Nää ohjeet on kivoja kun sopii tälläselle viljattomalle ihmiselle!! Kiitos
    -Tiina

    VastaaPoista