torstai 25. helmikuuta 2010

Lämmintä lohta


Pikaruokaa kiitos, ajattelin mennessäni tänään Stockkan herkkuun. Kaoottinen päivä, kamala nälkä ja ennen lenkille lähtöä olisi pakko saada ruokaa.
Ostin vähän kaikkea... kalaa, kanaa, kasviksia, juustoa. No, ompahan huomisellekin jotain mistä tehdä ruokaa. Tosin kaupassa käynti oli sekavaa, koska puhuin samaan aikaan puhelimessa ja heitin ihan fiilispohjalta evästä ostoskärryyn.
Tämän tapaista lohisysteemiä olen joskus kauan aikaa sitten tehnyt pastan kanssa. Nykyään en enää syö pastaa, joten tein tämän herkun salaattipedille.
Hyvää tuli, mutta aika suolaista. Jos suolaisuus kammostuttaa, suosittelen jättämään kaprikset pois tai ainakin vähemmälle.

Heitin lohet pannulle miedolle lämmölle. Pilkoin purjot, viskasin ne sekaan ja pyörittelin kaloja ja purjoa hetken oliiviöljyssä. Lisäsin kaprikset, sinapin, lime mehun, tillin ja pirskotin lopuksi pintaan wasabi-sesame öljyä ja rouhin mustapippuria.
Söin lämpimän lohiherkun punamangoldinsalatin kanssa.
Nopeaa ja hyvää perusruokaa pikanteilla mauilla raikastettuna.

250g graavilohta ( kylmäsavulohikin sopisi )
pieni purjo
kapriksia
3 reilua tl rakeista sinappia
wasabia
lime mehua
tilliä
oliiviöljyä
wasabi-sesame öljyä ( Berliinin tuliainen )
mustapippuria
punamangoldia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti