maanantai 15. helmikuuta 2010

Tilli-pinaatipesto


Rakastan tilliä ylikaiken ja aina kun tuore tillipuntti houkuttelee kaupassa, yritän miettiä siihen sopivan ruuan.
Tänään sain kaupassa idean tehdä kalaa ja kehittää siihen tillistä peston. Tätä yrttitahnaa aion käyttää jatkossa muihinkin ruokiin, ja itseasiassa tein sitä sen verran reilusti, että syön sitä varmaan parin päivän kuluttua jonkun toisen ruuan kanssa.
Nam. Älyttömän hyvää. Toimisi myös ruisleivän päällä graavilohen seurana. Vesi herahtaa kielelle jo pelkästä ajatuksestakin.

Sulatin pinaatin mikrossa. Pilkoin valkosipulin ja tillin. Heitin kaikki ainesosat shakeriin ja suhautin masinan käyntiin. Valmis!

1 pussi pakastepinaattia
puolikas puntti tuoretta tilliä
1/3 pussi parmesan raastetta
1 valkosipulin kynis
1/2 sitruunan mehu
1/2 limetin mehu
oliiviöljyä
mustapippuria
maldon suolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti