torstai 4. helmikuuta 2010

Kookoskanakeitto


Ostin eilen kanakeitto ainekset valmiiksi ja päätin kutsua täksi illaksi pari kaveria syömään.
Olen tehnyt tämäntyyppistä keittoa aikaisemminkin, mutta ostan aina kaupasta sitä mikä milloinkin parhaalta näyttää. Keitto mukautuu kaupan vihannestarjonnan mukaan.
Haluan että soppa on pehmeän makuista ja vain vähän tulista. Kookosmaitoa ei saa olla liikaa, ja siksi kanaliemi tasoittaa sen makua kivasti.

Paistoin ensin kanasuikaleet kattilassa ja maustin ne usealla eri curryjauheella ja palalla tuoretta inkivääriä. Lisäsin joukkoon kiehuvaa vettä, kanaliemikuution, kookosmaidon, chilin, limetin lehdet ja fiilis pohjalta currytahnoja. Annoin keiton porista hiljalleen noin 20 minuuttia ja lisäsin sitten joukkoon paprikat, pavut ja purkki herkkusienet. Odottelin ruokavieraita, joten jätin keiton liedelle miedolle lämmölle maustumaan rauhaisaan tahtiin. Lopuksi heitin kattilaan pilkotut pinaatinlehdet sekä kiinankaalin, kevätsipulin ja korianterin.
Nam. Hyvää tuli. Toivotaan että vieraatkin tykkäävät.

300 g broilerin fileesuikaleita
500 ml kookosmaitoa
1 kanaliemikuutio
n. 2 dl vettä
puolikas punainen paprika
pieni pala punaista chiliä
purkki herkkusieniä
tuoretta pinaattia
kiinankaalia
haricot papuja ( tai sokeriherneitä )
kevätsipulia
pala tuoretta inkivääriä
muutama limetin lehti
sitruunamehua
tuoretta korianteria
vihreää ja punaista currytahnaa
thai yellow curry maustetta
kapha churna maustetta ( sis.

1 kommentti: