lauantai 6. helmikuuta 2010

Possupata


Löysin aamulla pakastimestani suikalepossu paketin, joten päätin kehittäää tämän päiväisen ruuan sen ympärille. Tykkään pataruuista, mutta en ole niissä mikään mestari, koska toivoisin ruuan olevan valmis hetkessä. Nytkin tulin kotiin töistä niin nälkäisenä että ehdin jo nakertaa pari palaa juustoa samalla kun kokkasin. Odottelu voi siis kostautua..
Kävin töistä tullessani hakemasta kaupasta vaan suolakurkkuja, herkkusieniä ja possupadan kanssa sopivaa punajuurta.
Ensi viikon työmatka tarkoittaa nyt jääkaapin tyhjentämistä, eli kasaan ruuan pääosin jääkaapin antimista.

Paistoin possusuikaleet padassa oliiviöljyssä. Lisäsin aika nopeasti joukkoon pippurit, sinapit, valkosipulin, tomaattipyreen ja soijakastiketta. Tämän jälkeen heitin sekaan juurekset, herkkusienet, suolakurkut, kaalin ja hillosipulit. Maistelin pataa välillä ja keksin lisätä mausteeksi hieman persilja maustesuolaa. Tuorekin olisi ollut ihanaa jos olisin vaan tajunnut ostaa..
Annoin padan kiehua hiljalleen noin 45min kunnes en malttanut enää odotella.
Possupadan makua voi toki myös pehmentää purkillisella kermaa tai tuorejuustolla. Itse en käytä laktoosi -ja maitovammaisena juurikaan muita maitotuotteita kuin juustoa, joten tämä kelpaa tällaisenaan minun lautaselleni erinomaisesti.
Söin herkkupataa punajuuren, etikkaisen punakaalin ja valkoisen parsan kera. Huomena voin tuunaan pataa homejuustolla, koska sitä näyttää jääkaapista löytyvän monta jämäpalaa.


300g viljapossun minuutti suikaleita
1/2 pakettia tuoreita juures kuutioita ( sis. porkkanaa, lanttua ja purjoa )
paketti tuoreita herkkusieniä
1/2 purkkia hillosipuleita
n. puolikas pienestä kiinankaalista
2 isoa venäläistä suolakurkkua
n. 1 reilu tl dijon sinappia ( sitä sinapinsiemenistä ja rakeista )
n. 2 tl tavallista sinappia
n. 1 rkl tomaattipyrettä
2 isoa valkosipulin kynttä
valkopippuria
mustapippuria
Santa Maria persilja maustesuolaa
soijakastiketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti