perjantai 3. syyskuuta 2010

Pähkinäinen kaalilaatikko



Kaalilaatikko on syksyn ihanimpia ruokia, harmi vaan että sitä tulee tehtyä aivan liian harvoin.
Uusi laajennettu Stockkan Herkku sai minut kuitenkin inspiroitumaan vihannesosostolla, joten ostin eilen ainekset valmiiksi tähän terveelliseen herkkuruokaan.
Päätin kerrankin hauduttaa ruokaa kunnolla, ja söinkin päivällä salaatin nälissäni, enkä ottanut ruokaa uunista liian aikaisessa vaiheessa.
Kannatti. On se vaan nyt hyvää.

n. 1kg varhaiskaalia
2 porkkanaa
1 jättisipuli
n. 450 g jauhelihaa
oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
n. 1/2 l vettä
soijakastiketta
suolaa
valkopippuria
mustapippuria
maustepippureita ( n. 15 kpl )
n. 1 dl ruokosokeri siirappia
n. 2 dl hasselpähkinöitä rouhittuna

Leikkasin kaalit, porkkanat ja sipulit pieniksi paloiksi ja kuullotin ne pannulla oliiviöljyssä. Paistoin jauhelihan ja maustin sen. Sekoitin kasvikset ja jauhelihan vuokaan ja lisäsin päälle pähkinärouheen. Kaadoin sekaan kasvisliemen.
Haudutin ruokaa uunissa 150 asteessa noin 2 tuntia. Tämän jälkeen otin uunin pois päältä ja jätin vuoan uuniin vielä pariksi tunniksi.
Nautin kaalilaatikon tuoreiden puolukoiden kera.
Hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti