sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Lettu, tai sittenkin pannari!

Halusin sunnuntai-iltana syödä lettuja jälkkäriksi.
Olen kuitenkin päättänyt välttää kananmunaa, joten yritin keksiä miten tehdä taikinan ilman munaa. Olen jo kerran onnistunut, mutta halusin tietysti testata jotain erilaista, ihan vaan huvikseni.

Kokeilu ei mennyt ihan niinkuin piti, eli taikina ei pysynyt kasassa lettuina. Kaksi lettua paistoin ja sitten luovutin. Päätin tehdä pannarin ja se olikin parempi ratkaisu.
Taikina maistui jo pannulla mössönä tosi hyvälle, joten luotin pannariin.
Ja siitä tulikin ihan tosi hyvä.
Maku oli tietysti paras, koostumus edelleen melko pehmeä, eli jostain syystä se ei kovin helpolla pysy kasassa.
Jos kuitenkin haluat testata tätä terveellistä pannukakkuohjetta, suosittelen lämpimästi, koska makeanhimo taittuu jo pienellä palalla, jäisten mustikoiden ja agavesiirapin kera.



1 1/2 kypsää banaania haarukalla murskattuna
n. 2 - 3 dl laktoositonta maitoa ( jos olisi ollut, olisin mielummin käyttänyt mantelimaitoa, riisimaitoa tai kauramaitoa )
n. 1,5 dl kauraleseitä
n. 0,5 dl mantelijauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
loraus agavesiirappia

Uuni 180C, noin 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti